Allroad Adventures travel blog

Motor rijden is mooi, maar op reis met de motor is nog veel mooier als je het mij vraagt. Je komt op de mooiste plekken en zelfs tijdens een solo reis ben je nooit alleen omdat je altijd wel aanspraak hebt als mensen de motor zien. Op deze pagina houd ik vanaf nu alle "Allroad Adventures" bij. Sommige hiervan heb je al kunnen lezen op www.motorrijders.nl maar zeker niet allemaal. En nieuwe reizen zitten al weer in de planning dus er komt snel weer nieuwe content aan!

Stella Alpina 2019

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over het hoogste motortreffen ter wereld: de Stella Alpina. Elk jaar komen hier honderden motorrijders samen in het tweede weekend van juli om vervolgens op zondag gezamenlijk de laatste pittige negen kilometer naar de top van 3009 meter te rijden. Dat lijkt natuurlijk een makkelijke opgave, maar de rit gaat over met gravel, grote stenen en zand verharde wegen. Dus je bent nog niet zomaar boven. Als je al boven kunt komen, want er is ook nog een reële kans op sneeuw op de top, wat het laatste stuk onbereikbaar maakt. 

Lees verder

Westelijke Alpen 2019

De Stella Alpina laten we achter ons en we vervolgen onze trip.
We rijden naar Bardonnechia om daar water en eten in te slaan voor deze dag. 
Vandaag gaan we naar het Forte Jafferau wat op 2800 meter ligt. Al gauw blijkt deze route wel iets pittiger te zijn dan die van gisteren. Grotere en vooral ook meer losse stenen en de hellingen zijn vele malen steiler. De eerste steile helling neem ik dan ook veel te traag en in een te hoge versnelling waardoor ik halverwege stil val. Om m'n koppeling te sparen besluit ik om terug naar beneden te gaan en het opnieuw te proberen. 

Lees verder

Solotrip 2020

“Ik ben nog aan het nagenieten van de foto’s en filmpjes van de vorige trip als ik de volgende offroadtrip naar Zuid-Europa al aan het plannen ga.” 
Maar afgelopen week (eind juni 2020) stop ik met mijn huidige baan en val ik toch wel een beetje in een spreekwoordelijke gat. En wat nu…… Snel maak ik een plan om weer wat te gaan doen. En dat lukt ook als zelfstandige. Maar voor ik alle vrije tijd weer overboord gooi wil ik er nog wel even tussenuit. Dus september wordt juli voor mij, en ik ben weg. 

Lees verder